TRÄNARTEAMET 2023

Tränarteamet kommer bestå av svenska och internationella tränaresom arbetar tillsammans på isen. Deras målsättning är att skapa ett sammansvetsat team som ska sprida både glädje och kunskap på isen. Alla tränare jobbar tillsammans med alla åkare. Tränarna kommer att göra gemensamma planer och målsättningar för att kunna möta gruppernas och individernas behov. Det kommer alltid vara flera tränare på isen och yngre åkare kommer alltid ha tillgång till svenskspråkig tränare. Tränarteamets konstellation kan komma att förändras efter anmälningstidens utgång.

MATILDA RANG

Matilda jobbar som huvudtränare i Lidköpings KK och har utbildning 4A. Som aktiv åkare tävlade Matilda på elitnivå och vunnit SM. Hon har även deltagit i JGP-serien som svensk landslagsåkare där hon som bäst placerade sig på 6:e plats. Hon tränade i Chicago för världstränare under ett år. 


Matilda jobbar vecka 25 och 26.

KERSTIN GLANTZ

Kerstin har jobbat som huvudansvarig tränare i Lidköpings konståknings-klubb mellan 2019-2021. I Lidköping tränade hon åkare från skridskoskola till elit. Utbildar sig för närvarande till läkare. Hon är steg 3-utbildad och har bland annat auskulterat för världstränaren Shanetta Folle. Hon kan bokas för koreografi till åkare på alla nivåer. Kerstin kommer finnas på plats vecka 26, 27 och 28.

LAURA BRITT JÄRVSOO

Laura kommer från Estland men arbetar just nu i Norge som tränare och koreograf. Hon har representerat Estland på internationella tävlingar och har bott och tränat i Florida i 6 år. När det kommer till koreografi och dans har hon inspirerats mycket av sin tidigare koreograf Silvia Fontana, och även Benoît Richaud som hon har auskulterat för.


Laura jobbar alla veckor.

NICOLINA LUNDGREN

Nicolina är huvudtränare i Göteborgs Konståkningsakademi och har utbildning steg 4. Hon har jobbat med åkare på alla nivåer, från nybörjare till elit inklusive åkare som medverkat på SM, NM samt Elitseriefinalen. Nicolina har en dietistexamen med vidareutbildning inom idrottsnutrition. 


Nicolina kommer att jobba vecka 27 och 28.

SELMA IHR

Selma är flerfaldig svensk ungdom- och juniormästare och har representerat Sverige internationellt på bland annat junior-VM, där hon slog svenskt rekord. Det senaste åren har hon jobbat som tränare i Vaxholms konståkningsklubb. 


Selma kommer att jobba vecka 25 och 26.

JOSH SPICER

Josh är tränare i Svea KK och steg 4-utbildad. Han är uppvuxen i Kanada. Under sitt sista år som aktiv tränade han i Toronto för bl.a. den fyrfaldiga världs-mästaren Kurt Browning. Han började sin professionella karriär med Disney On Ice där han var en av huvudrollerna i flertal år. Han har även turnerat med Holiday On Ice samt Willy Bietak Production.


Josh jobbar vecka 26 och 27.

KARIN ELSERT

Karin är huvudtränare i Hammarö KK där hon tränar åkare från skridskoskola till elit. Hon är psykolog och ansvarig för den mentala träningen. Har bl.a. auskulterat för Shanetta Folle. Hon är steg 4-utbildad och kan bokas för koreografi.


Karin kommer att finnas på plats alla veckor.

ALEKSANDR ZHIZHIN

Alexandr är tränare i Hammar KK och har arbetar där med åkare i olika åldrar och nivåer. Han är före detta professionell åkare i Disney on Ice, som han turnerade med under 6 år.


Aleksandr kommer att jobba vecka 25 och 26.

HILLEVI GLANTZ

Hillevi är en av huvudtränarna i Göteborgs Konståkningsakademi. Hon studerar en master i Health Economy and Public Health. Hon har askulterat för internationella tränare som bl.a Shanetta Folle och arbetade en säsong tillsammans med Stanislav Kovalev. Hon har även varit gästtränare i Moskva och Val Gardena. I GKA arbetar hon med åkare från C-nivå till SM-nivå. Har utbildning steg 4B. Hillevi kommer finnas på plats vecka 25, 27 och 28.

LISA LAGER

Lisa är en välmeriterad åkare med bl.a. silver på USM & NM och har ingått i Svenska Landslaget. Hon jobbar för närvarande som tränare i Haninge KK. Säsongen 20/21 jobbade Lisa som assisteramde huvudtränare i Djursholms Allmänna SK. Hon studerar för närvarande till naprapat. 


Lisa kommer att jobba vecka 27 och 28.